dinsdag 11 december 2012

Cupping

De dokter heeft me op mijn verzoek naar een nieuwe therapeut gestuurd, die èn fysio doet èn acupunctuur èn guasha. Dat lijkt me een fijne brede benadering. De therapeut heet Joop. Ik kan vandaag al bij hem terecht. O! roept Vinnie, vergeet je je iPhone niet? Maak je foto's als je onder de naalden zit?

Joops behandeling begint met cupping, weer iets anders. Daarbij wordt de huid opgerekt en uitgetrokken. Zie foto. Dat maakt allemaal lagen vastgeklonken en geblokkeerde huidweefsel los.

Het is een beetje Agatha Christie, zegt Joop. Hij gaat alle mogelijke boosdoeners bij langs. Nu weet hij nog niet of het de maag- darm- of long-meridiaan is die geblokkeerd is en probeert al prikkend van alles uit. Zijn prikken op mijn rechterscheenbeen doen opeens heel zeer. Daar denkt hij beet te hebben. Dat hangt samen met de linker onderarm. Daar gaan dus de naalden in.

Valt u flauw van naalden, vraagt hij nog even voor de zekerheid. Niet dat ik weet, antwoord ik, doe allemaal maar, ik ben u bij voorbaat al diep dankbaar.

Geen opmerkingen: