zondag 23 december 2012

Er is een roos ontsprongen

Dat het Kerst wordt is niet meer te vermijden. Tram 7 was een Kersttram, gesponsord door SkyRadio met SkyRadio Kerstliedjes; in de AH waren de toegangspoortjes met kartonnen-houten-hekjes-met-sneeuw-bekleed. 

Voor de Kerstdrukte morgen in alle hevigheid losbarst ga ik maar eens uit mijn Duitse Weihnachtspianoboek spelen. 'Es ist ein Ros Entsprungen'. De melodie stamt uit 1599. Er zijn wel vijf teksten van, Duitse en Nederlandse, katholieke en protestantse. Wij zongen de hervormde versie van 1938.

Zus4 in Mecklenburg speelt deze Kerst weer op het Kerkorgel van haar dorp. Ooit begeleidde ik haar daarbij op de blokfluit en kocht ik in de muziekwinkel te Gustrow dit Weihnachtslieder-boek. Ik had teveel faalangst om te spelen em beloofde dat ik zoveel zou oefenen dat ik het jaar erop het orgel zou bespelen. Heb ik nooit gedaan. Oefenen doe ik wel elke jaar. 

Je kan het je nauwelijks voorstellen, maar Bobby wordt er heel gelukkig van als ik kerstliederen speel, vooral als ik overschakel op de orgeltonen van mijn elektrische piano.

Geen opmerkingen: