donderdag 27 december 2012

Stairway to Heaven

Reenske heeft haar appartement verkocht en vertrekt  weer voor maanden naar het Verre Oosten, nu naar India. Met Juud en Juul hebben we afscheidsdiner. Afscheid van De Kromme Waal. Van eens levensperiode. We zijn allemaal aan het snotteren.

Ooit blogde ik over de feestjes daar, dat we een hedendaagse Sex-in-the-City voor vijftig-plus vriendinnen waren.

Nu is alles anders, want Reenske is nogal radicaal into the Buddha. We discussiëren ineens over religie. Wonderlijke conversaties. 'Ben jij religieus?' 'Ik ben niet religieus.' 'Ik vind jou ontzettend religieus.' 'Ik ben helemaal niet religieus.' We zijn/waren allemaal seculier, en weten niet goed hoe die nieuwe 'spirituele' invloeden in het oude leven en de gesprekken te integreren.

Je blogt er niet over hoor! waarschuwt Juud. Ik heb alleen de foto van de trap, stel ik haar gerust. Die ongelofelijk steile trap. Dat we daar nooit afgevallen zijn. Stairway to heaven, zegt Reenske.

We hebben het onder meer over loopmeditatie. Iedereen heeft daar inmiddels ervaring mee, wat vijf jaar geleden toch echt niet het geval was. Enfin, Juul komt op de proppen met een met een filmpje van Monty Python getitels Ministry of Silly Walks. Daar had ze aan moeten denken tijdens haar eerst eloopmeditatie en was in snikkend lachten uitgebarsten.


Geen opmerkingen: