zaterdag 1 december 2012

Tis Fris

We hebben diverse winterse taferelen onderweg naar Saarburg toe. Dichte mist, door vorst berijpte bossen en velden.... Bij het avondwandelingetje naar het Schöne Aussicht blijkt er zelfs stuifsneeuw op de bolide te liggen. Kom maar op! Ik heb Winterbanden! Bobby had bjjna sneeuwkettingen meegenomen van de ANWB (firma Pas Op Kijk Uit), uit verlangen naar winters avontuur. Maar, moet ik er eerlijk bijzeggen, het is nog mínímaal.

We wonen op de Warsberg, en er is een wandelpad dwars door de wijngaarden naar beneden naar Saarburg. Ik heb er nog niets van gezien. Dat komt allemaal.

Nadat ik uitgeslapen ben drinken we eerst maar eens een lokale Moselwein en kijken straks Ajax-PSV. Want er zijn enige Nederlandse zenders geinstalleerd. Deze keer zijn we samen vóór Ajax, belooft Bobby, want hij vindt PSV nog erger dan Ajax.

De wijn valt niet, en de Eredivisie ook niet. Ik ga maar vroeg naar bed. Daar geniet ik Het Bamischandaal van P.F.Thomése. Het is weer onnavolgbaar. Gelukkig leest Bobby nog niet e. De vakantie te Samos komt in herinnering, toen ik hem van Thomése Kessels The Novel cadeau had gedaan en hij zeven vakantiedagen lang onafgebroken scháterde. Gék werd ik ervan.

Geen opmerkingen: