zaterdag 22 december 2012

Kerstkorting aan de Klop

Het project Wonen-aan-de-Klop raakt zijn huizen niet kwijt en heeft nu een kerstkoopje: met nog weer eens tienduizenden euro's korting. We bezoeken de modelwoning, zowel van de 'stadswoning' als van de 'bastionwoning'.

Tot onze verrassing vinden we de goedkopere 'stadswoningen' (binnen althans) veel leuker dan de chiquere 'bastionwoningen'. De stadswoningen (nu € 225.000) zijn veel breder en ruimer dan je zou denken. Je kunt er alle gewenste functies in bedenken. De bastionwoningen (nu € 284.000) liggen met de tuin aan het bos en hebben een ommuurde tuin waar je niet direct door naar buiten kunt. Dat voelt opgesloten. Stel dat je een luidruchtig barbecuend gezin als buren krijgt...
Als we met het concept eigen kamers gaan werken, wat doe je daar dan in? Wat moet je in je eigen kamer? Je geheime genoegens uitleven? Soaps kijken? Porno kijken. Voetbal kijken? Of wil je meerdere kamers met onderscheidende functies waar je allebei in kunt verkeren? En wat betekent de buurt en buitenkant? Dat Fort aan de Klop met natuurgebiedje is wel mooi, maar de wijk Overvecht is niet echt verheffend. Hoe je het wendt of keert: het is een rijtjeshuis.

Toch maar weer terug naar het wat smallere Droomhuis-aan-de-Vecht? Dat is ook alweer € 25.000 in prijs gezakt.

Het zit niet zo in mijn aard, maar wachten heeft zijn voordeel.

Geen opmerkingen: