zaterdag 24 oktober 2015

Het ontstaan van de wereld

Als je moeder overleden is, verlies je dan niet je contact met je geboortegrond, vraagt Inge. Ja, ergens wel. Ik ga niet 4,5 uur op en neer naar Emmen om dat prachtige graf te bezoeken. Af en toe gaat er nog een van de Geschwister en die zet er dan weer een nieuw plantje bij en stuurt dan een foto. Maar als het binnenkort weer Allerzielen is ga ik echt niet. Mijn contact met mijn geboortegrond onderhoud ik ondermeer via de Facebookpagina Oud Emmen, vertel ik. Ik was ook geabonneerd op Oud Amsterdam maar daar ben ik mee gestopt. Nu ben ik Utrechter. Nu heb ik Oud Zuilen. Ik weet niet of elke plaats zo'n groep heeft, maar ik kan het aanbevelen. 

Nadat Hani501 en Inge vertrokken zijn valt er een foto van het Zandmeertje on de Facebookbus. 1929. Zandmeertje bij haar prille ontstaan. Ook de Emmer Dennen zijn geen oerbos, maar gewoon aangelegd. 

De laatste jaren van Mutti's leven was een wandeling om dit meertje een major uitstapje. Liep ik er in mijn eentje in zeven minuten omheen, met haar was het wel een half uur. Bij weer als dit ging ik tamme kastanjes rapen. De laatste jaren waren er altijd Polen aan het jeu de boulen, biertjes drinken en sjekkies roken. 

Geen opmerkingen: