zondag 18 oktober 2015

Nieuwbouw

Een nieuwbouwhuis kopen, er is een duidelijke reden waarom je ertoe besluit, want je wilt ruimte, en je middelen hebben een grens. Dus besluit je tot nieuwbouw, en je stort je in een onzekere toekomst. Het duurt minstens anderhalf jaar voor dat het huis er überhaupt staat. En dán! 

Jam en Ovi hebben vorig jaar een huis op IJburg gekocht. Op papier dus. Vorige week werd de eerste paal in de grond geslagen, maar dat was vooral voor de vorm, voor het feestje met hoogwaardigheidsbekleders, want de dag daarna werd de heimachine weer weggereden. Ik liep Jam in Frankfurt tegen het lijf. Kom gauw bij ons kijken, zei ik. Dan kunnen we vertellen en laten zien hoe het was/is. En vandaag zijn ze er al. 

Het helpt erg. Vooral de foto van de bouwplaats, bij ons, inmiddels een jaar geleden, waarbij ons perceel maar twee meter breed leek. En de oplossing van de tuin. En van het kantoortje. Jam maakt driftig foto's. En ik vertel dat het allemaal heel erg is en dat je door diepe dalen gaat, maar dat dat over gaat, en dat het allemaal goed komt.  

Het is een heerlijk bezoek.

Geen opmerkingen: