vrijdag 2 oktober 2015

Bartypes (1)

In Heerenveen heb ik een firma ontdekt die gespecialiseerd is in bartafels en barkrukken. Het hoekje bij de trap heeft iets nodig en wij denken dat dat een bartafel met barkrukken is. Maar zulke setjes kom je in het wild niet tegen, hoogstens in teakhouten winkels - van teakhout. Maar dat vind ik niet lekker zitten en niet speels genoeg. 

We gaan naar Heerenveen. Het is de showroom van een set webwinkels met veel keus in horeca-inrichting. 

Over de bartafel met een ruw eiken blad en een metalen onderstel zijn we het snel eens. Wel discussiëren we ons weer een oordeel over de kleurtjes. Ik wil vier verschillende kleuren van stof, niet van dit nepleer op de foto. Hoor. Dat kan, maar die moeten apart voor ons gemaakt worden. 

We kiezen vier barkrukken mét rugleuning: een van ruw donkerbruin leer, een van gebroken wit, een geel en een oranjebruin. Ze worden in Servië gemaakt. Dat duurt vier weken. Het idee is dat we aan die bartafel gaan zitten aperatieven, voor het eten, als we mensen te eten hebben. En dat je gasten daar kunnen zitten als je kookt. De grote parelmoeren lamp komt er boven. Ja, het wordt wel wat met dan huis van ons. Our house.

Geen opmerkingen: