zaterdag 6 mei 2017

Balconoloog

Ik ben dan wel niet zo handig op klussengebied, maar ik heb wel een specialisme en dat is het balcon. Hani501 benoemt mij vandaag tot balconoloog. Ik kom kijken bij hun nieuwe stede te Lytshuzen (bij Heeg) en wil mijn know how inzetten. 

Hani501 en Inge hebben best veel land - zeker voor een randstedeling - maar zij hebben ook een balkonnetje bovenop hun nieuwe serre. Op de een of andere manier vindt Hani501 die serre-uitbouw van buiten een lelijke puist en kan ze er alleen mee leven als de bovenlijst wordt opgeleukt met hanggeraniums. 

De hanggeraniums heeft ze al, nu nog plantenbakken  op het balkon. Maar voordat die eenmaal over die balkonrand naar beneden hangen.... Kom, zeg ik, we gaan eerst goed kijken hoe het zit en meten en dan bij diverse tuincentra kijken wat ze hebben. En of dat doet wat je hoopt. En of dat past. 

Dat is wel leuk, dat je balkonervaring met alle mogelijke balkonranden ineens een specialisme van je is. We beginnen bij de firma Groen Goed Menken te Hommerts, maar we slagen bij de firma Ranzijn te Sneek.

Ik ben voor ook plantenbakken aan de bovenrand van dat balkon en/of naast de balkondeuren twee grote bakken met bijvoorbeeld bamboe.

Geen opmerkingen: