zondag 28 mei 2017

Navigeren

Ik hóór mezelf over die TomTom en ja ik weet het: ik zelf ben de enige die het kan oplossen. Niet in dit klaagverhaal gaan hangen, Lucie Theodora! Dus ga ik deze zondagochtend  om 12u Sharp naar de MediaMarkt, wat ik een regelrechte bezoeking vind. Ik heb de keuze uit Hoog Catherijne en shopping centre The Wall aan de A2. Ik mag niet thuiskomen voor ik een houder voor de iPhone heb.

De MediaMarkt bij The Wall is héél groot, er staat luide popmuziek aan, en er werken allemaal maar jongelieden, die niet echt in mensen en hun vraagstukken geïnteresseerd zijn. 'Een houder voor de iPhone die je op de vóórruit plakt? Nee, die hebben we niet. Daar vraagt níemand meer naar,' zegt zo'n knul. Gelukkig heb ik voorwerk gedaan. Wel heeft hij een die je op het dashboard plakt. Met tape. Nee, dat tape verkoopt hij dan weer niet. Maar mijn dashbord is bol en rond, daar kun je geen plat ding op plakken. En ik wil experimenteren met de plek waar ik 'm wil ophangen. Eenmaal vastgelijmd is altijd vastgelijmd. Nee, graag toch een houder voor aan het raam. De aanhouder wint. Hij vindt er toch een. Geen gebruiksaanwijzing, trouwens, alles moet intuïtief.

En dit alles omdat ik een dagje met Reenske ga wandelen. Ik ga haar met de bolide van station Naarden-Bussum halen en vandaar gaan we naar Oud Valkeveen, door het bos en langs het Gooimeer lopen. Heb jij dat ook wel eens, apparatenstress, vraag ik haar, want zij is - denk ik - veel technischer dan ik. Jazeker heeft zij dat ook. En ook dat het soms vele uren en dagen duurt voor je probleem voorbij is. In Bangkok gaat dat heel anders dan hier, vertelt ze. Daar is ze regelmatig. Daar zijn allemaal zaakjes waar ze je apparaten repareren. Kom daar hier maar eens om.

Geen opmerkingen: