maandag 29 mei 2017

Strand

We gaan toch maar niet naar Wijk aan Zee, wat we eerder bedacht hebben, want dat is zo'n eind en met dit weer misschien wel heel druk bij de weg. Reenske stelt een boswandeling voor, maar ik wil heel graag water en zo komen we uit bij Naarden. Er is ook een Strand bij Naarden, aan het Gooimeer: ik heb een plaatje gezien van een lang leeg zandstrand en dat lijkt me wel wat.

Afgezien van het knarsende schelpenfietspad met veel bejaarde fietsers is het is er wonderlijk leeg daar. Er is zelf een droomcamping, een natuurcamping, in de leegte met een steigertje het Gooimeer in, met kano's.

Strand Naarden blijkt beetje een weirde plek tussen de A1 en het Gooimeer in. Met uitzicht op de brug van de A6. Het is niet bij Oud Valkeveen vanwaar we oostwaarts wandelden richting Huizen, maar juist ten noordwesten van Naarden. Het doet denken aan het Balkan-strand aan de binnenzee in Montenegro. Zo volks. Er is een weg, een grote parkeerplaats, een brede groenstrook aan het water  met speeltoestellen, en een klein stukje zandstrand. En een ijs-en-patattent. We staan er een beetje te griezelen, we hadden na onze lange wandeling hoop gehad op slot aan een fijn terras aan het water. Nee. Twee kakdametjes op stap. Antropologisch is het interessant, zeggen we, je kijkt je ogen uit, we nemen een patatje, maar laten we dan maar snel naar huis gaan.

Geen opmerkingen: