zaterdag 6 mei 2017

Oosterse inspiratie

Van Reenske kreeg ik een heel leuk/mooi boek getiteld 'Oosterse inspiratie voor de westerse moestuin'. Het gaat zowel over oosterse groenten en recepten als over de indeling van de tuin.

Misschien denkt u: hou nou eens op over die moestuinen, maar zo is het nu even. Alleen al dat je een andere creatieve indeling van je vakken kan maken! Met diagonalen en cirkels en spiralen in plaats van die lijnrechte rechte lijnen. Met die rondere vormen beleef je meer, is het verrassender en mysterieuzer. Die rechte lijnen zijn tenslotte ook maar een opvatting.

Ook de groenten die dit boek behandelt zijn tamelijk onbekend. Het daagt me meteen uit. Mag ik een veldje, app ik aan de sous-chef van de buurttuin. Het nieuwe criterium is namelijk dat het historisch is. En als iemand zegt dat het niet historisch is dan is het niet historisch. 

Ik app het ook even aan mijn moestuin-buurman, die laatst met het idee van een ronde moestuin op de proppen kwam. Hij vindt het erg leuk en hem doet het denken aan de ideeen uit de wereld van de 'permacultuur'. Daar heb ik dan weer nooit van gehoord. Maar vanuit onze diverse idealistische vertogen vinden we steeds elkaar.



Geen opmerkingen: