vrijdag 26 mei 2017

Hittegolf

Het is hittegolf, zomaar ineens. Dat is dan weer moeilijk bruin worden, want veel te heet in de zon. Maar laat dat dan toch het doel zijn dezer hete dagen. Een beetje bruinen. In elk geval wat sproeten opdoen. Want als ik in korte broek naar de winkels loop vind toch wel dat het er echt niet uitziet met die witte benen.

Eerst ga maar eens in het tuin liggen, de huid enigermate beschermd door een oude fles DA zonnebrandmelk factor 4. De fles ziet eruit alsof hij uit 1985 is.  Uit de boedel van Bobby. Maar beter factor 4 dan factor 30, vind ik. Zo gebeurt er qua kleuring nog eens wat. 

Ik lees de biografie van uitgever Johan Polak. Zeer boeiend. Wat een leven. Gehecht aan traditie. Tegen vernieuwingen. Geld genoeg om zijn stempel te drukken, Een rijke lelijke joodse homo noemde hij zichzelf. Al die dingen bepaalden zijn leven. Hij kon zich de literaire en seksuele contacten kopen.

Aan het eind van de dag gaan we naar de Maarsseveense Plassen. In het gras liggen. Blote mensen kijken en nog verder bijkleuren. 

Geen opmerkingen: