donderdag 4 mei 2017

Dodenherdenking 2017

Dodenherdenking Zuilen begint ook dit jaar nog met om 18.30 uur een Vesper in de katholieke Jacobuskerk. Weinig mensen, maar wel het koor. Prachtige devote muziek. Ik vrees dat het de laatste Vesper hier is De kerk schijnt inmiddels verkocht te zijn aan de goed boerende evangelische Best Life Church, maar er lopen nog procedures.

Om 19 uur is er een stille tocht van de Brandweerkazerne op de Norbruislaan naar het het Verzetsmonument op het Prins Bernhardplein. En dan klokgelui, stilte en een toespraak van de wethouder. Een kopje koffie in het Zimihc-theater, en tot slot het 4-mei-concert met de Fanfare Zuilen. Het is mooi en druk.

Zo wordt het een lange avond vol bonte buurttypes. Een welkom door de directeur van het Museum van Zuilen. Dichters uit de wijk, een Griekse zanger uit de wijk, een pianist. Een trompettist, getuigenissen over de oorlog door buurtbewoners. Foto's uit de oorlogsjaren. Een bedank voor iedereen apart door de adellijk uitziende Voorzitster Miranda van het 4-5 Mei Comité. Bobby en ik zijn in een geweldige film beland. 

Het is heel anders dan vorig jaar, toen ik het gedenkconcertje in mijn eentje bijwoonde. Inmiddels heb ik hier diverse vrienden: buren, van de moestuin en van de Kring van zzp-ers. Zuilen voelt al helemaal thuis. Er is hier bijzonder veel verenigingsleven. De kerken, de brandweer, de scouting, de buurtmedia... ons eigen dorp in de stad.

 Dit filmpje is van Dodenherdenking Zuilen 2011. Voor wie meer van deze volkswijk zou willen zien is er het kanaal U In De Wijk Zuilen. Linkjes later.


Geen opmerkingen: