woensdag 17 mei 2017

Einde oefening

Heb ik al verteld over het einde van het zwanennest? Sinds vorige week stopte Mama Zwaan ineens met broeden. Ze hing nog wel om het nest heen, maar ging er niet meer óp. Papa Zwaan die haar al die weken onophoudelijk gezelschap had gehouden, hield zich ineens aan onze kant van de vijver op. 

Wat is er aan de hand? Wat gaat er in die beesten om? Zeven bijna uitgebroede eieren verlaten en er een meter vandaan gaan zitten. Why? 

Afgelopen maandag heeft een buurtbewoonster een poging gedaan de eieren te redden en heeft ze ze in een kistje met deken de eieren naar een kinderboerderij gebracht, alwaar de eieren onder een warmtelamp werden gelegd. Veel te laat natuurlijk, maar het verontruste hart moet toch wat. Ze deelde het allemaal op mijn Facebookpagina van het plantsoen

Nu is het nest leeg. Moeder Zwaan zit er nog steeds naast, in haar uppie, en Vader Zwaan dobbert een vijver verderop in zijn eentje onder de treurwilg. Ach! Wee! We maken met zijn allen wat mee. Je gaat het allemaal psychologisch zitten invullen. 

Geen opmerkingen: