vrijdag 6 april 2018

Bezig blijven


Een van de dingen die Will me adviseert is vroeg op te staan en vooral bezig te blijven. Dat had ik zelf ook bedacht. Ik maak elke ochtend een lijstje met things-to-do-today, zoals ik dat ook op het werk deed, en dan ga ik dat afwerken. 

Vandaag staat op het lijstje: een sollicitatiebrief schrijven. Moet tenslotte ook gebeuren, en wel vier keer per maand. Één keer moet de eerste zijn. Best moeilijk. Hoe graag wil ik, of is het niet meer dan een plichtpleging? De versie plichtpleging kost toch ook al gauw twee uur, en dan denk ik: dat moet ik beter kunnen, maar dan moet ik nóg twee uur. 

Ook staat op het lijstje: klerenkast uitmesten. Alles wat ik twee jaar niet gedragen heb naar het Leger des Heils. Eigenlijk zo gebeurd. 

Dan zet ik koriander en munt in de moestuinbak in de straat. Nu het lente gaat worden moet dat lukken. Op mijn nieuwe oppottafel ga ik zaadjes in eierdozen voorzaaien. Kijken of het nu goed gaat in de volle zon. En op de moestuin op Oud-Zuilen ga ik spinazie en worteltjes in de volle grond zaaien. Kijken of ik kan vinden hoe dat moet en of dat zonder juf wat wordt.

Geen opmerkingen: