donderdag 5 april 2018

Montenegro

Er is een tv-serie op BNN/Vara, waarbij twee BN-ers die elkaar verder niet kennen samen op de gevaarlijkste wegen door de bergen rijden. Onwaarschijnlijke duo’s. Ik kijk nooit naar zulke series, maar vandaag is Montenegro aan de beurt en sommige gele weggetjes op de kaart staan mij nog in het geheugen gegrift. Dat was wel een onvergetelijke vakantie. Mede door die weggetjes. 

Ditmaal bestaat het duo uit de zwaarlijvige zanger/rapper/muziekproducent Brownie Dutch (rechterhand van Ali B.) en de goochelaar op leeftijd Hans Kazán. Ik snap het format niet zo goed: je ziet vreemde landen, BN-ers in de stress, en ze voeren af en toe persoonlijke gesprekken. Is dat een formule voor succes? Hans Kazan vertelt dat hij als vierjarig jongetje tussen twee vechtende ouders zat, en over zijn faillissement, en Brownie Dutch over zijn tijd als kind in een Blijf van m’n Lijf-huis en over zijn  zoontje dat hij sinds zijn scheidingmaar een weekend per veertien dagen ziet.  

Maar deze twee zijn op de weggetjes in de bergen af en toe even  bang en misselijk als ik toen. Ik weet nog dat ik bijna alleen maar over die weggetjes kon bloggen.

Geen opmerkingen: