dinsdag 17 april 2018

Goudse violen

Met mijn nieuwe app-vriendin uit Gouda heb ik een real life lunchafspraak. Gouda is geweldig. Het heeft alles en is toch kleinschalig. Ik ga wat vroeger, want eerst ga ik troost-shoppen. Dat gaat het beste in een compacte provincieplaats. Zo heb ik nood aan een mooie soepele elegante en toch wilde lange blouse voor als dezer dagen de lente losbarst. En ik wil fietskaarten van de wijde omgeving, om te kunnen bedenken hoe ik bijvoorbeeld van Zuilen naar Gouda fiets. Het is tenslotte maar 36 km. Hoe je ook alweer bij Maarssen de A2 oversteekt en hoe je ten allen tijde de A12 vermijdt. Het kan bovenlangs via Woerden en onderlangs via Montfoort. Om niet op elke straathoek te hoeven stoppen wil ik het ‘knooppuntensysteem’ snappen. 'k Laat me dat uitleggen bij de ANWB. 

De nieuwe app-vriendin  blijkt ook gek van fietsen en kaarten en zo hangen we in de beeldschone Goudse Museumtuin boven mijn nieuw verworven fietskaarten. Praten via fietskaarten is heel leuk. Overal op die kaart liggen herinneringen en dromen. Waar woon jij? En waar woon jij? Ze wil dat ik mijn hele troost-shop-tas uitpak en ze is overal enthousiast over.

Wat ik zo leuk vind aan ons app-contact is dat alles goed is. We sturen elkaar foto’s van tekeningen, bloemetjes, schoenen. Het gaat nergens over en het gaat overal over. Ze gaat me helpen een afscheidsmail te componeren aan al mijn werkcontacten. Die nu ineens mijn werkcontacten niet meer zijn. En ze gaat een ouderwets Straatnamenboek voor me zoeken. That’s what Friends are for.

Geen opmerkingen: