vrijdag 13 april 2018

Zaaigoed

Onder de bezielende leiding van de Juf vorig jaar ging het moestuinieren beduidend doelgerichter. Het gaat nog niet zo florissant met mijn zaaigoed, al komt de tuinkers gelukkig wel op. En vanaf het weekend gaat de zon weer goed schijnen, dus dan zal hopelijk wel iets meer de aarde uit schieten. De zomerpreitjes die ik van de week gekocht had in één pot, en dus maar uit elkaar gescheurd staan heel ielig toch nog steeds rechtop, die lijken het te gaan redden. 

In de seizoenstuin op Oud Zuilen heb ik nu aardappelen, spruiten, bieten, kolen, venkel, prei geplant. En andijvie en sla, maar de andijvieplantjes zien er reddeloos verloren uit en ook de sla staat er sneu bij... Ik vrees geloof dat ik met alles amateuristisch enthousiast twee weken te vroeg ben begonnen, dat ik het nog een weekend aanzie, dat ik daarna waarschijnlijk mijn verlies ga erkennen en dan weer welgemoed opnieuw beginnen. Ik heb er inmiddels ook spinazie gezaaid en worteltjes.

En al wachtend kan ik binnen een paar dagen al mooi eigen tuinkers op brood. Er komen ook kleine radijzeplantjes op in het bakje ‘snijbiet’. Mysterieus.


Geen opmerkingen: