dinsdag 3 april 2018

Dinsdag

Natuurlijk ben ik vroeg wakker en startklaar om aan het werk te gaan, maar er is ineens geen werk meer om naar toe te gaan. Van het weekend merkte ik al hoe raar het is om niet voortdurend allerlei nieuwssites en social media-kanalen bij te hoeven houden teineinde na het weekend genoeg ‘nieuws’ te kunnen maken. Ik kan het nog steeds niet geloven, maar zet toch maar alle informatiestromen uit, want wat moet ermee.

Ineens zijn er zeeën van tijd voor klusjes waar ik doorgaans niet aan toe kom. Zoals de huisarts bellen voor een afspraak over die 24-uur-bloeddrukmeting van vorige week. Moet je drie kwartier voor in de wacht staan. Heb ik nu alle tijd voor. Naar de AH aan het begin van de Amsterdamsestraatweg of de EkoPlaza aldaar voor wat zakjes boekweit, want dat verkopen ze niet op Zuilen. Het wilde bloemenzaad zaaien tussen de moestuinbakken. Daar schijnt enige handigheid bij te komen kijken want voor je het weet valt als dat zaad op één plek. Vermengen met droog fijn zand is het devies. Er lopen wel allemaal kauwtjes tussen de bakken zaden te pikken. We gaan het zien.

Er staat ook nog twee preien in mijn moestuinbak in de straat: die moest ik maar eens oogsten. Ze zijn enorm. En mooi! Zoek een receptje voor een heerlijke prei-tuinerwtjes-basilicum soep. Die soep is een half uur later ook weer klaar.

Dan heb ik alweer zes eierdozen verzameld dus daar kan ik groente in gaan opkweken. Tot nu toe deed dat zaad allemaal niets, binnen niet en buiten niet, ook niet bij twee keer gieteren per dag, maar de kans is groot dat in april alles anders wordt. Weer een half uurtje verder.

Natuurlijk kan ik nog wat narcisjes en viooltje kopen en dan staan straks alle bloempotjes er fris en fruitig bij. En dan is er één werkloze ochtend voorbij. Bobby heeft zijn vrije dinsdag en slaapt.

Misschien kan ik mijn eerste sollicitatiebrief gaan schrijven? Want als je WW krijgt moet dat vier keer per maand. Of zal ik daar eerst maar eens een weekje mee wachten en even bijkomen van de schrik.

Geen opmerkingen: