zondag 15 november 2020

Woonwensen

Als iemand mij vraagt of ik tips heb waar bij woonwensen meubels te gaan kijken dan heb ik twee antwoorden. Het zijn de adressen waar ik in 2010 en 2015 scoorde: De Woonfabriek in Villa Arena en Home Stock die toen in hartje Haarlem zat, maar inmiddels ook aan de Oudegracht in Utrecht. 

Nu wil ik zelf graag twee nieuwe kastjes voor in de woonkamer. Niet te groot. Dus stel ik voor: laten we naar Villa Arena gaan, de Amsterdamse woonboulevard. Die Woonfabriek daar is lekker groot en lekker eigenzinnig. 

Villa Arena is een soort hel, het is moeilijk te vinden in een hoog bedrijvenpark tussen de snelwegen en het voetbalstadion, het regent altijd als je er naar toe gaat wat het nog erger maakt, maar die Woonfabriek op de bovenste etage is super. Je rijdt er via een vrij steile scherp ronde helling van roosters naar toe. Beetje eng wel. Het is een bonte verzameling fabrikanten, meubelmakers, winkels die daar hun bijzondere waren uitstallen en personeel dat voor iedereen verkoopt. Shop in shop. 

Vooraf kijk ik nog voor de zekerheid op hun website, want je weet het niet dezer dagen welk bedrijf het redt en welk niet. En Villa Arena heeft al jaren maar bar weinig bezoekers. Aan de site kun je niets aflezen. Beetje niksig. Raar. Wij toch in de stromende regen over een spiegelende A2 naar Amsterdam Zuidoost, op naar de Woonfabriek. Niet dus. Weg. Geen Woonfabriek meer. Geen sporen. Ja: ‘Te Huur’.

Nu we er toch zijn bekijken we even alle winkels, maar nee, dit was definitief het laatste bezoek aan Villa Arena.

Als je googelt dan zie je dat tegenwoordig alle hippe woonwinkels in de binnenstad van Utrecht zitten, net als in Amsterdam aan de Overtoom. 

Geen opmerkingen: