zondag 8 november 2020

Update

De iPhone heeft weer een nieuwe update (iOS 14.2) en dat gaat niet op stel en sprong ditmaal. De update vraagt ruim 3 GB aan geheugen en een probleem met mijn iPhone (6s, 2015) is dat het geheugen meer en meer tekort schiet. Ik heb een geheugen van maar 16 GB en bijna de helft daarvan wordt nu gebruikt door het ‘systeem’. En de apps nemen steeds meer ruimte in dus ik kom steeds meer geheugen tekort. Ik moet steeds maar apps van de telefoon afgooien (en dan later weer downloaden) om ermee te kunnen blijven werken. 

Volgens Bobby is het bewuste strategie van Apple om de gebruikers te dwingen steeds weer nieuwe peperdure telefoons te kopen. Bij elke update zou de iPhone trager worden. Van trager worden merk ik niet zoveel, maar wel dus van dat geheugen. 

Ik zou natuurlijk kunnen overstappen op de veel goedkopere Chinese Huawai, ik heb al meer mensen in mijn omgeving dat zien doen, maar ja alles zit in dat Apple-systeem. Nou ja alles.... Vooral mijn inmiddels 3000 foto’s.

Vanwege die 3GB ruimte die het updaten nodig heeft moet ik ongeveer alle apps er echt helemaal afgooien. En dan duurt het anderhalf uur voor de update voltooid is, en dan weer al die apps opnieuw installeren. Wat een gekloot, excusez le mot.

Geen opmerkingen: