vrijdag 13 november 2020

Rijst

Ondanks mojn kookboekje Rijst en risotto. Meer dan 100 onmisbare recepten zijn er maar een paar recepten met rijst die ik maak: Italiaanse risotto net paddestoelen, Indiaas-Britse zalmkedgeree, en soms een Turkse pilav. Eigenlijk vind ik rijst een beetje saai. Vooral bruine rijst, maar ik toch eet ik alleen bruine rijst, of ‘meergranenrijst’, Witte rijst geniet ik bij de Indonesiër, daar vind ik het heerlijk. 

Vandaag komt er een receptensite langs met recepten van Lassie. Zal wel reclame op Facebook geweest zijn. Lassie Toverrijst. Ik heb helemaal niets met Lassie Toverrijst, ik koop de bruine rijst van het huismerk, Maar deze recepten zien er toch lekker uit. De eerste rijst van deze week is rijst met champignons, spinazie, gorgonzola en amandelen. Want ik heb nog uitgeschoten spinazie in de moestuinbak. Echt lekker recept.

Aan tafel hebben we het over de receptensites, elke supermarkt heeft ze en ook steeds meer merken. De manier om kokende mensen aan je te vinden. Ik kook nu altijd van sites, gebruik nauwelijks kookboeken meer. Bobby kookt al een hele tijd Italiaans uit een boekje/folder van het pastagerechtenmerk Grand Italia. Inmiddels ligt de kelderkast vol met zakken met alle soorten en maten pasta van Grand Italia. Hij blijkt nog een kookboek uit 1980 te hebben van het rijstmerk Uncle Ben’s. Met echte jaren 80-vormgeving. 

Je ziet de marketingafdelingen brainstormen. Hoe bereiken we de jonge mensen? Gemakzuchtige mensen? Bij dit recept van Lassie werken ze met ‘panklare rijst’. Dat heb ik nog nooit gezien, dat vind ik waanzin. Hoeveel moeite kost het nou helemaal om een pannetje rijst te koken?

Geen opmerkingen: