zondag 29 november 2020

Blotted Line Techniek

Er komt een tekencursus Blotted Line Technique langs. Aanstaande woensdagavond. Anderhalf uur voor 39 euro. Met deze tekening als aanbeveling. Je hoeft niet te kunnen tekenen en dan maak je in die anderhalf uur zo’n prachtig werkje. Met de Blotted Line Technique. Warhol paste die techniek toe in de jaren vijftig, vóór dat hij al die grote zeefdrukken maakte. Schrijft de cursusleidster, tevens illustrator. Ze woont hier tamelijk in de buurt. Het lijkt me wel wat, maar ik kan niet aanstaande woensdag.

De laatste maand krijg ik opmerkelijk veel cursussen gesuggereerd. Veel kunstenaars proberen nu in arren moede maar een online verdienmodel. Muzikanten, tekenaars, koks... Vorige week zong ik al met zo’n dirigent die een vrijwillige bijdrage vroeg; ik kreeg een uitnodiging voor samen zoom-koken à €15, en voor twee uur body percussie à 39, en nu weer dit. Aan de ene kant hoop ik voor de kunstenaars dat het ze lukt zo een beetje inkomen te verwerven, aan de andere kant vind ik dat ze de huishoudportemonnee van anderen behoorlijk overschatten. Deze tekencursus is trouwens niet online maar in een atelier. Corona-proof. 

Eerst maar eens filmpjes bestuderen over die druktechniek. Het is erg leuk. Wat je nodig hebt is overtrekpapier, tape, Oostindische inkt, en aquarelverf. En geduld en precisie. Anders krijg je inktvlekken.

Geen opmerkingen: