vrijdag 12 april 2024

In de gevarenzone?

We hebben met de tuinen nu al de Volkskrant gehaald. Het gevaar dat het stopt is geloof ik heel serieus, dat we plaats moeten maken voor sportvelden. Eind dit jaar gaat de gemeenteraad dit besluiten. Ik geloof nooit dat de plannenmakers onder de indruk zijn van argumenten als biodiversiteit en jonge eekhoorntjes.

Misschien wordt er een nieuw terrein toegewezen, een paar kilometer verderop, in het Noorderpark/Ruigenhoek, maar dat is het antwoord niet voor de huidige tuiniers. Een tuin vanaf het niets uit de klei optuigen, dat wil bijna niemand. 'Vroeger waren volkstuinierders harde werkers', zegt het bestuurslid Groen tegen de krant. 'Nu zijn het mensen die komen voor hun rust.' 

Ze moeten ons mooie natuurlijke Umfeld wel hebben. Het volkstuinencomplex ligt in tussen her foeilelijke bedrijventerrein Nieuw Overvecht en het pittoreske Oud Zuilen met Slot Zuylen, en in/naast het mooie oude stille Natuurgebied Zuilen wat ze willen 'opleuken' tot park met alle gevolgen van dien. En nu dus het ontzettend paradijselijke volkstuinencomplex platgooien voor doodse sportvelden. En er liggen al de kunstijsbaan, de atletiekbaan, tennisvelden en voetbalvelden.

Geen opmerkingen: