zaterdag 13 april 2024

Oostvaardersplassen

Met Nieuwe Wilma doe ik een rondje Oostvaardersplassen, vanwege een uitstapje dat we gepland hebben op Hemelvaartsdag met het Team Fluisterstille Stem afdeling Groningen en Utrecht. De Oostvaardersplassen liggen zo'n beetje halverwege en ik was er nog nooit. Er is daar een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer waar we kunnen starten en eindigen. We nemen de Boswachterswandeling 't Lange Pad, ca 7 km. 

Ik had geen idee wat te verwachten van die Oostvaardersplassen. Er loopt daar de snelweg A6 en een spoorlijn naar het Noorden, en een groot deel van het natuurgebied ligt daar tussenin, dus wat men zich dan precies bij 'wildernis' moet voorstellen?

Bij de parkeerplaats staan veel auto's. Dat is even schrikken.  Echt in de eenzaamheid lopen we niet. Et zijn veel vogelaars, mannen en ook wel vrouwen met verrekijkers en telelenzen.

Er zijn rietlanden, waterpartijen, bosjes  en konikpaarden, die jaren geleden zo in het nieuws waren omdat het er teveel werden. Er is geen landschap aangelegd, er groeit wat er groeit, veel hoge wilgen  soms ook dood. Ongewone speciale sfeer. 

Geen opmerkingen: