donderdag 18 april 2024

Sticky champignons

Het kwam zo: Bobby vindt mijn kookkunsten geweldig, máár hij zou willen dat ik wat vaker zonder vlees kook. En hij houdt niet zo van gehakt. En ik houd niet zo van tofu, zeg ik een beetje gepikeerd. Nou ja. We gaan allebei ons best doen. Terwijl ik nieuwe vegetarische recepten zoek kookt hij deze week met vlees. Zoals die dingen gaan.

Maar ik ben helemaal blij met de Familie Over de Kook, want die doet dingen die vleesvervangers lekker of onnodig maken. Zo wil ik u attent maken op deze andijviestamppot-met-sticky-champignons. Er komt onverwacht een oude vriendin van Bobby langs rond etenstijd, of ze mee kan eten. Natuurlijk, maar eh, ik heb niets speciaals, alleen andijviestamppot met 'sticky champignons' wat dat ook wezen moge. 

Nou het is weer heerlijk. Natuurlijk meng ik de aardappelen weer met knolselderij en wortel, om het geheel wat koolhydraatarmer te maken. Je mist de verse worst die ik doorgaans bij andijvie klaarmaak helemaal niet. Hete chilisaus is het geheim van deze keuken. Ook de oude vriendin smult en wil meteen het recept.

Geen opmerkingen: