vrijdag 12 april 2024

Vrijdag Tuindag

Zoals voorgenomen is her vandaag Vrijdag Tuindag. Eerst naar de kwekerij in Harmelen, waar ik twee paprikaplanten meeneem, een komkommerplant, een plantje cherry-tomaatjes, een lavendel en drie ranonkeltjes. 

Op het volkstuincomplex is een tuindersbedrijf aan het werk voor grove werkzaamheden. Grote bomen en struiken. Zo is er flink wat hout gehakseld, dus ik eerst gauw een paar kruiwagens houtsnippers scoren. 

Vandaag doe ik de 10 Doré-aardappels en uitjes uit Groenekan in de grond, hopen dat dat wat wordt, en natuurlijk de paprika's, komkommer en tomaat uit Harmelen. Tussen de groentebedjes leg ik het y paadjes van houtsnippers, zodat het er uitziet dat het allemaal zo bedoeld is. Dat ik een Plan heb. Elk groeiend  plantje maakt een verschil. De erwtjes zijn helaas opgevroten. Slakken? Ik zie geen slakken. De rabarber gaat niet erg lekker, een blad is afgestorven. Ik vraag me af of die het wel redt.

Tenslotte klets ik wat met een tuinbuurvrouw die een in haar ogen perfecte tuin heeft, en een perfect huisje, ieder haar smaak. Ze gaat stoppen en haar tuin en huisje verkopen. Achttien jaar heeft ze er gezeten. Volgens haar loopt het  gevaren voor de tuin voorlopig niet zo'n vaart omdat het bestuur net voor tien jaar heeft bijgetekend. 

Geen opmerkingen: