zondag 14 april 2024

Passievrucht

Zondagochtend boekenochtend. Gelezen: De passievrucht van Karel Glastra van Loon. Beroemd boek, uit 1999, nooit gelezen. Zoals ik zoveel beroemde boeken nooit gelezen heb. Er is geen beginnen aan. Ik lees wat op mijn weg komt. Bobby had het jaren geleden op een verjaardag gehad. Hij heeft in een van zijn boekenkasten een plank met boeken die hij ooit gekregen heeft en begint er soms pas jaren later aan. Dus deze lag ineens op de bank. Glanzend omslag. Karel Glastra van Loon is al bijna 20 jaar dood, overleden aan een hersentumor. De kranten stonden er toen vol van.

Een man Armin komt er jaren na de dood van zijn vrouw Monique achter dat hun zoon Bo zijn zoon niet is. Zijn nieuwe vrouw Ellen kan maar niet zwanger worden en onderzoek wijst uiteindelijk uit dat hij onvruchtbaar is. Dan komt er een verbeten zoektocht naar wie de vader dan wel is. Met wie zijn overleden vrouw het dan nog meer gedaan heeft. 

Veel seks in het boek. Pff. Triootje met Moniques beste vriendin Ellen. Niet dat ze per se van de vrije liefde waren en de open relatie, maar dingen gebéurden. En dan had je het er niet over. Maar ze lustten er wel pap van. Uiteindelijk is hij nu met Ellen. Hij gaat bij de eerste vriend van Monique langs, een studievriend, de huisarts, een reisleider. Omslachtig doorvragen. De uitkomst is verpletterend. Iedereen kent het boek natuurlijk al, maar zo niet, dan ga ik het natuurlijk niet verklappen.

Geen opmerkingen: