vrijdag 23 december 2022

Choclitcake

Weer een raar digitaal fenomeen. Hack? Fraude? Ik heb geen idee. Ik wil Zus1 appen, maar omdat ik haar al weken niet geappt heb is haar naam in de lijst ver naar beneden gezakt. Dus ik zoek haar naam in Whatsapp, staat-ie er twéé keer in. Een keer met haar bekende blauwe jas en een keer met een ander plaatje. Als je inzoomt blijkt het een plaatje met een diep damesdecolleté. En aan haar naam is het woord Choclitcake toegevoegd. Daarbij een verzoek om te beeldbellen. Ik maak een printscreen en gooi dat hele account weg. Dan is zij ineens ook helemaal uit mijn ‘adresboek’ verdwenen.

Ik kan niet bedenken wat er hier gebeurd is en door wie en waarom. Ik bel Zus1 maar kan het nauwelijks uitleggen. Op haar telefoon is niets aan de hand en ze heeft het ook niet van iemand anders gehoord. Is het een probleem in mijn telefoon?

We zijn er toch wel op bedacht. Vorig jaar was het dat iemand een iPhone 12 (à € 1200) via mijn account probeerde te kopen. Bobby had laatst een opvallend hoge telefoonrekening. Hij zou volgens zijn provider naar Nigeria gebeld hebben. ‘Maar ik heb niet naar Nigeria gebeld.’ Bewijs dat dan maar. Je kunt er steeds met je verstand niet bij. 

Geen opmerkingen: