dinsdag 13 december 2022

‘Logistieke beperkingen’

Voorlopig dus geen auto en weer met het OV. Ik ga Will - die nog steeds met hernia-achtinge klachten thuis op de bank zit - weer een pannetje soep brengen en haar boodschappen doen. Vorige week zijn er nieuwe dienstregelingen ingegaan, wat betekent minder treinen, vollere treinen. Minder trams en minder bussen. 

Ik probeer weer een nieuwe route naar de Oostelijke Eilanden. Je kan òf naar Amsterdam CS en dan tram 26 naar IJburg, òf naar Amstel en dan bus 65 naar het KNSM, òf vanaf Amstel met de metro naar het Weesperplein en dan tram 7. Eigenlijk duurt elke route 1 uur en een kwartier. Ze hebben allemaal hun tegenslagen, maar uiteindelijk kom je er wel. Nu ben ik gestrand op Amstel met onduidelijke en tegenstrijdige mededelingen en geen trein. Het perron stroomt langzaam vol.

In de NS-app lees ik dat er ‘logistieke beperkingen’ zijn tussen Amsterdam en Utrecht. Knap gevonden vaagheden. We gaan het zien. De heenweg om 11u was de trein ook al vertraagd en propvol. 

Onze rappe en zeer gewaardeerde bus 3 gaat in de avond van vier keer per uur naar twee keer per uur. De laatste bus gaat nog steeds om 01u, maar vanaf nu is het vrees ik handiger om met de fiets naar het station te gaan.

Geen opmerkingen: