zondag 11 december 2022

Curved Angels

Met Zus3 ga ik naar Waddinxveen, naar de loods van de webwinkel Curved Angels, wie weet om een trui, een vest of een kerstjurk te scoren. Ik ben helemaal gegrepen door de hyperpositieve eigenares Bianca die elke dag filmpjes op Facebook zet. Zie foto. Alles staat haar geweldig. Het zijn niet erg dure kleren, en ze heeft het steeds over maat 48, dat is wel heel veel, en het is haar niet aan te zien. Dat komt omdat ze zo lang is, zegt ze zelf.

De loods is open op zaterdag van 12-16u. Er komen dikke vrouwen van heinde en verre. Je krijgt een kledingrek mee en daar kun je kleren van je keuze op hangen. Achter in de loods hangen roze gordijnen, daar mag je passen. Je kledingrek parkeer je ervoor, dat beschermt je een beetje tegen de blik van de andere dames. 

Zus3 scoort een donkerrode gebreide kerstjurk, een trui, een zwarte broek en een felle sjaal. Ik pas ook een mooie donkerrode net iets andere kerstjurk, de kleur staat me prachtig met mijn grijze krullen, maar het model is net niet goed. Het model dat Zus koopt staat mij ook goed, maar dat heeft zij al. Ze hebben ‘m nog wel in het zwart en het staat ook goed, maar ik wil geen zwarte jurk. 

Ze verkopen er ook geweldig leuke zachte fleece colberts met mouwboordjes van baseball jacks, maar die zijn echt te groot, dan moet je de mouwen omvouwen en zie je die leuke boordjes niet meer. Het is ook wel weer een troost dat ik niet curvy genoeg ben voor dit aanbod.

Ik vind het heel ontroerend, al die voluptueuze vrouwen niet zo welvarende vrouwen die er zo graag een beetje mooi uit willen zien met Kerst. En anders ook. In de pasloods tussen de roze gordijnen met geen privacy geeft iedereen elkaar hartelijk advies en complimenten. Al ben ik niet geslaagd, het is een topuitje. 

Geen opmerkingen: