zondag 4 december 2022

Stadsontwikkeling

Ik had toch verteld over ons Natuurgebied Zuilen, dat ze van dat lieve natuurgebiedje een recreatief park willen maken en dat er veel protest tegen is. Ik heb ook geprotesteerd en gezegd dat dat heerlijk ongekend rustige natuurgebiedje een van de redenen is dat we hier zijn komen wonen. Met genoegen volg ik de Facebookgroep. Daar heeft iemand ontdekt dat de gemeente nu een ‘strategisch projectmanager’ zoekt om deze klus te klaren. Het ziet ernaar uit dat ze geschrokken zijn van al het protest waar ze niet omheen kunnen. Dat moet een Strategisch Projectmanager gaan sussen.

Nol en Ernie met wie we ditmaal bij ons voetbal kijken blijven na afloop oneindig lang hangen, waarbij we alle thema’s doornemen en ook de stadsontwikkeling en ons natuurgebiedje. Not in my backyard. Zij wonen in de wijk Oog en Al direct aan het Amsterdam Rijnkanaal waar aan de overkant de wijk Leidsche Rijn zich verder en verder ontwikkelt. Zij wonen net onder de Daphne Schippers fietsbrug, en daar aan de overkant komen nu twee flats. En de oevers/kades aan beide kanten van het kanaal worden ook ontwikkeld met groen en picknickbanken en sporttoestellen, zodat er fiks gerecreëerd kan worden. 

Voor de mensen die daar wonen is dat behoorlijk wennen. En dus protesteren. Eerst woonden ze aan de absolute rand van de stad, met de A2 en verder lege polders aan de overkant van het kanaal. Eerst werd de A2 ondertunneld, en nu komen er huizen op. Ik denk dat het niet zo erg is, het kanaal is zo breed, en wordt waarschijnlijk optisch alleen maar breder als daar huizen komen. Die fietsbrug is ook mooi. Ik maak er veel gebruik van. Ik vind dat hun straat alleen maar mooier wordt en het kanaal breder van al die projecten. Maar wel meer reuring ja, dat wel. En minder vogels.

Geen opmerkingen: