woensdag 7 december 2022

Twee keer Güstrow

De eerste jaren dat ik in Güstrow kwam was het er nogal armoedig. Gevolgen van de DDR-tijd. De stad is nu prachtig opgeknapt en heel kleurig. Misschien kan ik wat beelden halen om te tekenen.

We bellen de Mazda-garage, maar die kan nog geen uitsluitsel geven over de reparatie van de auto. Gelukkig mag ik de Mitsubishi van Zus4 gebruiken.

In Güstrow is geen Kerstmarkt en zijn de winkels tamelijk armzalig, maar toch is het fijn om een beetje door de Altstad te zwalken en plaatjes te schieten. Misschien gaan we morgen naar Schwerin, de hoofdstad van MeckPom, als haar werk het toelaat. Daar is wél Kerstmarkt.

De rest van de dag breng ik door op mijn kamer. Het is net als in het klooster, vertel ik. Op je kamer zitten tekenen en muziek luisteren. Heerlijk.

Aan het eind van de dag belt de garage dat de auto klaar is, dus wij wéér naar Güstrow. Helaas zijn de mensen van de werkplaats al naar huis en is er niemand meer om hun visie op het slangetje uiteen te zetten. Het is hier op 16u al donker dus pas morgen kan ik het ‘originele Mazda-slangetje’ inspecteren. Ik vind dit geen leuke avonturen.

Geen opmerkingen: