maandag 5 december 2022

Peentjes

De benzinegeur. Vervolg. Vorige week stond Bobby stil op de A20 bij Gouda en kwam de Wegenwacht. Een slangetje tussen de benzinetank en de motor bleek lek te zijn. Dus dát was de oorzaak van de benzinegeur. Toen is het koolstoffilter - dat nog in bestelling stond - afbesteld. Vervolgens ging Bobby bij onze eigen garage in conclaaf en stelde Dirk vast dat de Wegenwacht er een nieuw oud slangetje geplaatst had dat nu óók lek bleek te zijn. Zucht.

Ik ga zmtoch niet helemaal lekker op weg ga. Het is 624 km van Utrecht naar MeckPom.  De brandstofmeter in de auto geeft aan dat ik met een volle tank een bereik heb van 870 km. Dat moet toch makkelijk op één tank te halen zijn. 

Bij het optrekken en bij stoplichten ruikt de auto nog steeds naar benzine. En weer zie ik de brandstofmeter sneller zakken dan je zou denken. Als ik een eind voorbij Hamburg bij de Raststätte Schaalsee een kop Gulaschsuppe ga eten overweeg ik bij te tanken, maar de benzine kost daar € 2,22. (In Nederland was het bij een goedkoop tankstation nu € 1,72) Dus rijd ik nog door. De range zou nog 150 km zijn. Het volgende benzinestation is in Goldberg, 100 km verderop. Maar net voorbij Crivitz gaat het benzinelampje branden terwijl het dan nog 30 km naar Goldberg is.

Daar rijd ik dan door de binnenlanden van MeckPom peentjes te zweten over een provinciale weg in de  schemering zonder enige stopplek. Wat als! 30 km met de lampje aan. Maar ik haal de benzinepomp van Goldberg. Wat een opluchting.

Het eerste wat Zus4 zegt is dat de auto zo naar benzine ruikt. Morgen maar de ANWB bellen die dan hopelijk de ADAC stuurt. Volgens Neef Joost komt de ADAC uit Dobbertin. Abenteuer.

Geen opmerkingen: