maandag 28 januari 2008

Ga je mee naar de Scheidingsbeurs?

- Schat, ik ga volgende week zaterdag een dagje naar Utrecht hoor, een beetje stadten met Jolanda...
- Schat, ga je mee volgende week een dagje naar de Scheidingsbeurs?
- Schat, ik ga zaterdag een dagje weg. Nee, ik ga alleen. Nee, echt alleen. Nee, ik zeg niet waar naartoe.

Op de stations hangen grote billboards met naar je eerste indruk een romantische foto. Man en vrouw in innige omhelzing. Hoewel, innig? Zij heeft wel een beetje een lege blik in de ogen. Het affiche is tamelijk ontregelend. Nieuw nieuw nieuw! Nu! Een Scheidingsbeurs!

De Scheidingsbeurs wordt georganiseerd door de voormalige staatsuitgeverij Sdu. Raar idee dat daar een marketingafdeling is die handenwrijvend op het idee komt nieuwe markten aan te boren. We moeten meer de publieksmarkt op! Er wordt zoveel gescheiden. Kunnen we daar niet een slaatje uit slaan? In Wenen hebben ze het ook gedaan en daar was het een doorslaand succes. Laten we het proberen en dan meteen groot, in de Jaarbeurs.

Natuurlijk is het verhaal erachter niet zo plat. Op de site staat dat die beurs een initiatief is van Result ADR Confictmanagement en Fred Schonewille, scheidingsbemiddelaar en docent Mediation. Zoiets voldoet vast aan een grote behoefte. In Wenen vond afgelopen oktober de eerste Scheidingsbeurs plaats. Sdu verwacht dat de Scheidingsbeurs net als in Wenen vooral vrouwelijke bezoekers zal trekken. Daar hadden ze zelfs aparte dagen voor vrouwen. Why? Trekt zo'n dag vieze mannen?

Leuk! Jeroen heeft er ook over geschreven. Hij gaat heus niet scheiden hoor, meldt hij erbij.

Zie http://www.allesoverscheiding.nl/.

Geen opmerkingen: