woensdag 30 januari 2008

Fernando, Alfredo en José

Na een lange slopende werkdag moet je ineens naar een Opening. Echt, je kunt er niet onderuit. Te Alkmaar. Gelukkig is Hani501 over te halen om mee te gaan. Het is feestelijk. De ceo is trots en licht gespannen omdat zijn drie bazen uit Duitsland helemaal naar Alkmaar gekomen zijn om zijn nieuwe concept te bekijken. De hoogste van de drie draagt een roze overhemd en telefoneert aan een stuk door. Hij heet Fernando.

Als je moe bent komen er liedjes bovendrijven. Als een van de dames vol ontzag over Fernando van wal steekt ('Die kleine, maar hij is heel hoog!') begin je spontaan te zingen: 'Zij zochten hun geluk in de grote stad / Fernando, Alfredo en José / Een trio dat nog nimmer een cent bezat / Fernando, Alfredo en José / De eerste speelde fluit, de tweede sjouwde graan / De derde zag je elke dag als schoenenpoetser staan / Ze zaten zonder geld, dat was hen niet verteld/ Fernando, Alfredo en José...' Ria Valk (foto).

Er zijn nog veel meer belangrijke meneren, zoals de man net ònder de ceo, Peter Peters. Die leidt je gedienstig rond. Hij gedraagt zich nogal formeel tot Hani501 erbij komt en de openingszin 'U heeft echt een gezicht om Peter te heten' debiteert, wat bij jou dan weer leidt tot het neurien van 'Peter is m'n ideaal / Grijze trui en rode sjaal / Blauwe ogen, donker haar / Groot en knap en achttien jaar / Peter vindt de meisjes dom / Kijkt niet naar ze om / Want zo is Peter / Ja, zo is Peter / Peter, Peter, zie je niet / Dat ik ziek ben van verdriet...' Van de groep Sweet Sixteen. En Neerlands Hoop. En Jiskefet.

Deze Peter Peters chanst wat later een beetje met een blonde Duitse in strak pak maar met paardestaart, Stephany. Hij blijkt haar helemaal voor zich ingenomen door Hani501's openingszin te kopieren. Giegelend vertelt ze: 'Er sagte: Sie haben echt ein Gesicht um Stephany zu heissen.' Hani501 vindt het niet erg, bekent dat ze zelf ook wat snedigheden van anderen heeft gekopieerd.

Echt, het was allemaal bijzonder en innovatief en morgenvroeg ga je daar een mooi zakelijk stukje over schrijven.

Bij Limewire zijn zulke liedjes zo te downloaden. Ria Valk zong ook: 'Je bent niet hip, je bent niet knap', 'Als ik de golven aan het strand zie', 'Houd je echt nog van mij, Rocking Billy', 'Janus, Janus pak me nog een keer', 'Ik heb worstjes op mijn borstjes'...

Geen opmerkingen: