vrijdag 11 januari 2008

TellSell failliet

Wat zijn Fokke & Sukke toch goed voor het ochtendhumeur.

Inderdaad, TellSell is failliet. Het is dat ik tegenwoordig weer als een roosje slaap, maar in het verleden heb ik toch vele slapeloze nachten lang intens van die intens foute handel genoten. In een halfslaaphalfwaaktoestand liet ik me er graag door meeslepen. De filmpjes over afslankpillen, buikspieroefenapparaten, looprekken, corsetachtigen die je soepeltjes 2 maten dunner maakten, kwasten om plafonds zonder spetters te witten, pannensets, blenderapparaten, stofzuigers die moeiteloos langs elk hoekje gleden, stofzuigers die de lucht zuiveren... Bij TellSell wisten ze van de werkelijke kwellingen van het menselijk bestaan. Kopen verbood ik mezelf ten strengste, maar het was wel heel moeilijk om het niet te doen.

Ik was niet de enige die aan die spotjes verslaafd was. Ik houd erg van ontboezingsrondjes op verjaarspartijtjes ('Hoeveel kilo weeg jij', 'Met hoeveel mensen heb jij het gedaan?'), waarbij men niet de waarheid hóeft te vertellen, maar wel iets moet zeggen dat waarheidsgetrouw overkomt. Daar hoorde ook de vraag bij 'Wat heb jij ooit bij TellSell gekocht?' Je moet ze de kost geven! Zo heb ik gehoord dat die kwasten waarmee je zo makkelijk plafonds wit, zelfs in je duurste maatpak zonder spatten, uiteraard wel degelijk spatten. Leed van een zwager. Heel het maatpak onder de witte vlekken.

Bij TellSell kocht ik dan wel niet, maar ik heb wel een ontboezeming in die richting. Mijn oude moeder krijgt een paar keer per jaar een catalogus in de bus van een postorderbedrijf voor bejaarden. Naam kwijt. Als zij en ik een tijdje uitgesproken zijn kan het wel eens boeiende lectuur zijn, bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in de vele ongemakken der ouderdom. Uit die catalogus heb ik eens een 'handschoen' besteld, waarmee men zijn auto glimmend zou kunnen poetsen zonder dat er water aan te pas komt. Dat is best fijn voor een binnenstadsbewoner zonder eigen stoepje. 35 euro ofzo. U snapt het al: werkte van geen meter. Onmiddellijk daarna met schaamrood op de kaken in een straatprullebak gesmeten.

TellSell: weer een stukje onzin is geschiedenis.

Geen opmerkingen: