woensdag 2 januari 2008

Happinez voor stieren

Gelukkig hebben we tegenwoordig het 'mindstylemagazine' Happinez. Met dat blad kan ik het Tarot-leed, dat ik gisteren mijzelf heb aangedaan, weer zo goed als onschadelijk maken. Volgens de Happinez komt in 2008 voor mij alles goed, zo goed als het in jaren niet geweest is. Als Stier heb ik zeven magere jaren achter de rug, maar nu breken de vette jaren aan!

Astroloog Nan Luursema benoemt in haar 'Jaarhoroscoop' 2008 als het jaar van de verandering: 'In het jaar dat voor ons ligt zijn de watertekens oppermachtig. Ze zijn inventief, geestig, onvoorspelbaar, origineel en voor niets en niemand bang. Wat het water allemaal zal doen om ons te imponeren weten we nog niet, maar het ziet er naar uit dat deze periode ons blijvend zal veranderen. Wat sterk in ons was, wordt zwak. En andersom.'

Om maar eens wat moois over de Stier te citeren: '2008 is zo'n bar gezellig en veelbelovend jaar dat het er eigenlijk niet toe doet dat jouw eigen planeet Venus met het verkeerde been uit bed is gestapt. Er valt nog steeds een heleboel te beleven, zeker ook in de relationale sfeer. Maar deze relaties lijken in de verste verte niet op die verslavende en afhankelijke toestanden van voorheen. Gebondenheid heeft plaatsgemaakt voor vrijheid. Peilloos diep verdriet is vervangen door gelach. (...) Er hangen zulke leuke mensen om je heen, het lijkt wel of ze licht geven.' Ze voorspelt dat ik het komende jaar als vanzelf alleen nog met de betere kringen om zal gaan. Poe nou juffrouw!

Ik zou zo het hele artikel willen overschrijven. Maar u moet het maar kopen. Het thema van dit nummer is 'ontvangen'. Ben je bereid (en/of in staat) om te ontvangen? Je kunt *jak* griezelen bij de vraag alleen al, maar je kunt het je ook eens afvragen.

Even dacht ik - achterdochtig als ik ben - dat Happinez (vanwege haar naam) alleen maar positieve jaarhoroscopen publiceert, maar dat is niet waar. Als ik Maagd was kocht ik deze Happinez niet, want die maakt de Maagd niet blij. 'Sinds september 2007 hebben jullie Maagden tegen je zin een grumpy old man te logeren. Zijn naam is Saturnus, hij kondigde zichzelf aan en hij verdwijnt pas weer in het voorjaar van 2010.' Oei!

Nu wil het toeval dat ik zo een Maagd te eten krijg die graag haar Tarotkaart voor 2008 wil leggen. Wat moet ik doen? Durf ik het risico aan dat ze een jaarkaart trekt als mijn eigen Pentakels 5??? Maar die Happinez kan ik niet aan haar voorleggen. Dat is dodelijk.

Geen opmerkingen: