woensdag 16 januari 2008

Vrouwen emotionieel instabieler

Weer een geweldige foto in de ochtendkrant, een vrouw met een maxibeker popcorn op schoot, droevige blik, zakdoek bij de ogen. Heel herkenbaar, je in het donker lekker laten meeslepen door een film.

Onderzoek in de gehele wereld, zo blijkt uit dit bericht, heeft uitgewezen dat vrouwen gemiddeld extraverter, vriendelijker, nauwkeuriger en vooral emotioneel instabieler zijn dan mannen. Als het u interesseert kunt u op de afbeelding klikken en het bericht in zijn geheel lezen. Zelf wond ik mij vooral op over het fotobijschrift.

De eindredacteur moet zich geheel in die laatste zin herkend hebben. Hij moest bij het bericht een plaatje zoeken, vond deze en schreef als bijschrift stellend: 'Vrouwen zijn emotioneel instabieler dan mannen.'

Instabieler??? Wat heeft deze eindredacteur meegemaakt in zijn jonge leven dat hij zo'n zin produceert? Een vriendin die stilletjes zit te wenen bij de film? En daar voelt hij zich ongemakkelijk bij? Schaamt hij zich? Of durft hij geen vriendin aan, uit angst dat ze een traantje zou kunnen gaan plengen bij de film? Zou hij zelf wel lichtjes willen huilen, maar durft hij niet, uit angst te desintegreren?

Je zal ze de kost geven, de mannen die niet bij-hun-gevoel-kunnen. Daar komen ze dan op hun vijftigste achter, en dan mogen ze jaren in therapie en er over emmeren.

Geen opmerkingen: