zaterdag 19 januari 2008

Tachtig artistieke steunkousen

In Rotterdam begint 9 februari een tentoonstelling over steunkousen. Met een heuse catwalk. Tachtig kunstenaars hebben zich laten inspireren iets van dit oersaaie kledingstuk te maken. De tentoonstelling is een initiatief van het Rotterdamse kunstenaarsechtpaar Laurine Tukker (48) en Eloy Everwijn (58).

Toen Laurine een tijdje terug onverhoopt aan de prednison moest, kreeg ze vocht in de benen en moest ze aan de steunkousen. Eloy vertelt daarover in het AD: 'Wat ze kreeg was een aseksueel ding: een onaantrekkelijke bandage die alleen in off-white of huidskleur leverbaar was. We hebben het gedrocht direct in de wasmachine gedaan om het een knalkleur te geven, maar de verf pakte niet op nylon breisel. Daarop hebben we bevriende kunstenaars gevraagd of zij mogelijkheden tot verfraaiing zagen. Nu is het min of meer uit de hand gelopen. Er zijn al tachtig artistieke steunkousen.' Die op de foto zijn van Elsbeth Muilwijk.

Het is straks allemaal te zien bij Humanitas in Rotterdam, bij mijn weten het meest vooruitstrevende 'woonzorgcomplex' van Nederland, geleid door Hans Becker. Jé, die heb ik ook al weer ontmoet in een vorig leven (1997 ofzo), geinterviewd voor mijn vorige werk. Prachtig complex voor alle portemonnees, waar de bewoners huisdieren mogen en waar ze drie restaurants hebben met naar keuze een goedkope, een 'gewone' en een chique kaart, en een tuin met knuffelkarpers in de vijvers. En nu dus een tentoonstelling plus catwalk over steunkousen. Héél goed!

Het AD over de tentoonstelling.

Geen opmerkingen: