zondag 2 maart 2008

Nog meer Passie

Het is de hele dag lopen en kiezen. Gisteren in een van de vele geweldige cafés onder het genot van Frankfurter worstjes gingen we kiezen of we naar de opera wilden, of naar een Symphonie, naar een theaterstuk in het theatertje op de hoek, of naar Barokmuziek in de Franciscaner kerk, of naar jazz-muziek in het jazz-lokaal Porgy & Bess.

Uiteindelijk leek het me allemaal zo overweldigend veel dat we maar een ' eenvoudig' concert hebben bijgewoond met muziek van Buxtehude in een Franziskanerkirche. Het is allemaal Passietijd hier. Ik ben helemaal kwijt hoe het zit met die passietijd. Veertig dagen zou die zijn. Wanneer was Laatste Avondmaal, wanneer was de nacht in Getsemane, was dat niet witte donderdag?

Maar goed, nu zong men dus een stuk van Buxtehude over alle ledematen van Jezus aan het kruis: Membra Jesu Nostri. Heel mooi. Het was bitterkoud in de kerk. De beide sopranen droegen elk een bontjas, de rest een zwarte winterjas. Er was geen alt, maar wel een schitterende contra-alt: Alexander Joseph Mayr.

En na afloop souperen in het Gulash Museum.

Geen opmerkingen: