woensdag 12 maart 2008

Hot or not

Onze vaste fotograaf zit te Zagreb, we hebben een ander moeten inhuren, en zelf had ik voor noodgevallen mijn eigen Lumix maar in m'n damestasje gepropt. Ik was écht van plan om bijtijds naar huis te gaan, maar het is weer niet gelukt. Bij deze foto was het al half drie.

Het valt voor een Nichtje niet mee om met een Tante in het zelfde vak te zitten. Vorige week had ik een column geschreven over de nieuwe kledinglijn van Carry Slee. Dat die voor mij als 40-upper niets was, maar dat ik ze voor de Nichtjes besteld had. Strakke t-shirtjes met op borsthoogte de woorden 'Afblijven', 'Radeloos' en 'Hot or not'. Ze was ermee geplaagd op het werk. En dat t-shirtje had ze niet eens ontvangen.

Het Boekenbal was goed. Het voorprogramma had een hoog literarisch gehalte, een idee van Tom Lanoye, die het ook presenteerde. Hij werd bijgestaan door niet de minsten: de acteurs Jan Decleir en Kitty Courbois, saxofonist Hans Dulfer en de Belgische zanger Will Tura. De bijdrage van de laatste 'Ik ben zo eenzaamzonder jou', een hit uit ik geloof 1963, relativeerde het geheel. Het is de grootste Vlaamse Hit aller tijden, lees ik nu op zijn site. De zaal neuriede het lied zachtje mee.

Het geluid tijdens het voorprogramma was prut, iemand liep weg (Freek de Jonge, heb ik gehoord), Vinnie en ik op onze rij 21 bleken in de zijloge geplaatst te zijn (wat is onze status? wie er ook zaten waren Simon Vinkenoog, Rob Haans, Pieter de Jong, en Just Enschedé) maar we konden er de films niet zien. Toch was het een groot genoegen.

Ik kreeg veel complimenten over mijn pak, dat geloof ik wel als exorbitant werd ervaren. Er waren ook dubieuze complimenten bij. 'Je kunt er zo mee naar de Weense Staatsoper', zei bijvoorbeeld Christiane Hardy. Zij kan het weten, want zij heeft vele jaren in Wenen gewoond.

Enfin. Van je familie moet je het hebben op het Boekenbal. Maar het woord familie mag je tijdens het Boekenbal heel breed opvatten.

Hani501 te Zagreb
Kledinglijn Carry Slee

Geen opmerkingen: