woensdag 11 juni 2008

Badewanne

Het leven bestaat niet meer uit heremietkreeftjes. De normale werkelijkheid met al zijn verantwoordelijkheden slaat weer toe. Buitenshuis functioneer ik al wel weer, nu nog binnenshuis. De koffer is leeg, de koelkast weer gevuld met verse producten en voorzichtig kijk ik weer verder om me heen. Want er was ook nog de douche.

Het is alweer maanden geleden dat ik een mailtje deed rondgaan onder de vriendinnen of ze een loodgieter wisten, want ik had lekkage. En dat doucht niet lekker. De oorzaak was niet te vinden. Een tijdlang had het af-en-aan gelekt - en zodra het niet lekte kon ik het probleem verdringen, maar de vlekken aan het plafond spraken boekdelen.

RoRo7 kwam met een firma op de proppen met een overtuigende aanbeveling: die man werkt zo fijn, dat ze wel wilde dat hij altijd bij haar bleef, zó netjes, zó betrouwbaar. Ik nodigde de firma uit, de firma Vader & Zn. Zo'n firma die nooit de telefoon opneemt, maar waar moeder de vrouw elke ochtend om 11 uur na de koffie de voicemails afhandelt. Na weken over en weer contact zoeken kwam Vader & Zn. Men kwam, zag, en sprak: 'We kunnen echt niet zien wat er aan de hand is. Ons advies: afbreken die handel en opnieuw opbouwen.'

Dat was best een schok en zo heb ik wekenlang tussen plastic schermen gedoucht. Dat was wel effectief in de zin dat het niet meer lekte, maar zo kon dat niet blijven. Omdat Vader & Zn. zo fijn, netjes en betrouwbaar heetten te zijn, en ik RoRo7 helemaal vertrouw, heb ik ze de klus ('afbreken die handel en opnieuw bouwen') tijdens mijn vakantie laten klaren. En ze hebben het heel mooi gedaan. En heel netjes achtergelaten. Alleen een huis vol fijn bouwstof.

Nu heb ik een nieuwe douchebak, nieuwe tegels, allemaal folders over de nieuwe Badewanne, hoe die gemonteerd is enzo. Nu maar eens grondig stofzuigen en dweilen, en dan een plekje voor de folders vinden. Hoop dat ik ze nooit nodig heb.

Geen opmerkingen: