dinsdag 3 juni 2008

Cavtat

Twintig kilometer ten zuiden van Dubrovnik ligt Cavtat, een beeldschoon plaatsje op een schiereiland. Het schijnt gesticht te zijn door de oude Grieken uit Epidaurus, nog ouder dus dan Dubrovnik.

Voor alles wat ze hier vertellen heb je eigenlijk je encyclopedie voor nodig. Epidaurus, hoe zat dat ook al weer. Peloponnesos. Was ik er niet eens? Was daar niet dat openluchttheater waar je op de middenstip kon gaan fluisteren en het hele theater hoorde je? Dat kost te veel tijd voor een dagje vakantie.

We wonen in een appartementje, op een zolder. Op de foto rechtsboven. Fijn balkon met schitterend schoene Aussichte op de zee en in de verte Dubrovnik. Helaas liggen we net onder de aanvliegroute naar Dubrovnik Airport, dat heel dichtbij ligt. Maar de gevoelstemperatuur is hier veertig graden. We hebben geen moed om de koffers weer in te pakken en te verkassen.

Gisteren romantisch in de maneschijn om het schiereiland heengelopen voor een eerste indruk. Er zijn diverse locaties op rotsjes met ligstoelen. Daar gaan we straks op liggen bijkomen van het opstaan. Nog een boek lezen. Verkoeling zoeken in de zee. Er is ook nog een wandeltocht naar een heilige plaats van de god Mitras. Wie is dat nu weer? Anyhow, het is er vrees ik te warm voor.

Morgen gaan we met de boot naar Dubrovnik. En donderdag een dagje naar Montenegro? Het kan nog steeds!
Meer plaatjes van Cavtat

Geen opmerkingen: