maandag 30 juni 2008

Fijne vakantie!

Zelf ben ik net tamelijk vers terug, maar nu is de vakantie-uittocht algemeen van start gegaan, lees ik in een persbericht van het bedrijf Organize yourself. Handige Henkie's!

Het verhaal is dat de vakantie veel werkende mensen veel extra stress oplevert – zowel vóór, tijdens als ná. Hoe zorg je dat alles af is voordat je gaat? Hoe kun je echt ontspannen, en hoe voorkom je dat collega’s je moeten storen tijdens je vakantie? En hoe voorkom je de koude douche bij terugkomst: nog steeds dezelfde stapels op je bureau, een stortvloed aan nieuwe e-mails, postbakjes vol lopende projecten en onbetaalde rekeningen?

‘Het negatieve effect van een ongeorganiseerde werkplek is enorm,’ zegt Organize yourself. ‘De rommel en het gebrek aan overzicht belemmeren per definitie het plezier dat mensen aan hun werk beleven, en ook voor de productiviteit is het niet best. Steeds meer mensen geven aan dat ze tijdens hun vakantie niet echt kunnen ontspannen, omdat ze niet weten of ze alles wel goed hebben achtergelaten. Dat is dus drie keer stress'.

Gevolg van de vakantie zou zijn, zo waarschuwt dit bedrijf: overspannenheid of burn-out, juist na de vakantie! Wij van Organize Yourself adviseren Organize Yourself. Dat lijkt me een leuke cursus!


Website Organize Yourself

Geen opmerkingen: