zondag 22 juni 2008

Ensemble Vocal Raphael

In de Kalverstraat, naast boekhandel De Slegte, is een wonderlijke smalle ingang tot een prachtige kerk. De Papegaai heet die kerk. Daar ga ik wel eens op zondagochtend naar toe omdat er zo'n schitterend koor zingt: het Ensemble Vocal Raphael onder leiding van Jan Peerik. Elke zondag om half elf en om kwart over twaalf. Half elf haal ik nooit, overigens. Vandaag zongen ze een Missa Brevis van Palestrina.

Het is een wonderlijke ervaring daar naar toe te gaan, want de zondagswinkelaars bevolken vanaf 12 uur sharp de Kalverstraat weer. Je moet een eindje tegen de stroom in duwen om de ingang van de kerk te bereiken. Maar dit minuutje ongemak is de moeite waard.

In eerste instantie had ik wat moeite met het koor, omdat de wat beige dames erwtensoepgroene soepjurken dragen, en dat terwijl de heren nota bene stijlvol in jacquet gekleed zijn, maar hun muziek is zo prachtig, zo'n geschenk uit de hemel, dat je je daar snel overheen zet. Vandaag hebben we de dirigent en een koorlid expliciet bedankt voor hun hemelse muziek. En een cd-tje gekocht.

De Papegaai

Geen opmerkingen: