dinsdag 10 juni 2008

Oranjekoorts (1)

Gekeken heb ik wel, wat een Wedstrijd, maar erover schrijven kan ik nog niet. Hoogstens zou ik een potje commentatoren nabauwen. Laat ik dat maar niet doen. En gewoon een keertje plat citeren. Het Parool meldt: 'De ontzetting over de 3-0 nederlaag tegen Nederland is groot in Italië. Een oranje nachtmerrie, een vernedering, schrijft Gazzetta dello Sport. Tegen het Nederlands elftal, dat volgens de roze sportkrant gisteravond net zo spectaculair was als zijn felgekleurde fans, was geen kruid gewassen. De slechtste toernooistart ooit, verzuchten de Italianen.

'Het was een van de verschrikkelijkste wedstrijden van de afgelopen twaalf jaar. Zij hebben een grootse prestatie geleverd. De overwinning is verdiend. Het spijt ons voor de Italiaanse fans, die zoiets niet van ons hadden verwacht. En wij hadden dit ook niet van onszelf verwacht.'

Ook La Repubblica vindt dat Italië door Oranje compleet is vernederd. Trainer Donadoni heeft te laat ingegrepen en er zijn grote twijfels of de coach zijn 'als een kaartenhuis ingestorte' ploeg weer op tijd kan opbouwen. De spelers komen volgens La Repubblica fysiek en mentaal tekort en hebben nu meer baat bij een psycholoog dan bij een trainer.

De Franse sportpers bibbert en beeft bij de gedachte dat de gisteren zo bleke Haantjes het vrijdag zullen moeten opnemen tegen 'Orange Mécanique', de Oranje Machine. De Nederlanders, zo schrijft bij voorbeeld l'Équipe, waren de laatste jaren 'altijd veelbelovend maar slechts zelden bij de les' op een groot eindtoernooi, maar 'gisteravond was Nederland indrukwekkend'. (Bron: Het Parool)

Het plaatje is van de site Fokke & Sukke hedenochtend.

Geen opmerkingen: