zondag 15 juni 2008

Oranjekoorts (2)

Jongste Nichtje is geslaagd voor haar Gymnasium dus vrijdagavond werd het een combinatiefeestje: van haar grote broers kreeg ze een oranje puntmuts op, zodat ze toch een béétje in het middelpunt stond terwijl we Nederland-Frankrijk keken.

Iedereen schaamde zich wel een beetje, maar, zo verontschuldigden we ons nietaflatend, voor de feestvreugde keken we met zijn allen bij háár. Jongste Nichtje voetbalt zelf ook, dus ze leek toch wel van de gedeelde aandacht te genieten.

Naar Jongste Nichtje toe fiets je langs de Vecht. Dan kom je vanzelf langs Het Zandpad, de hoerenbuurt van Utrecht: allemaal rosse woonboten en een provinciale weg met parkeerplaatsen. Typisch Utrecht, zegt Bobby, dat die mannen hier vanuit de auto hoeren bekijken en bezoeken.

Anyhow. Zo doodstil als het er was om kwart over acht, zo druk was het om half een 's-nachts. Alle mannen uit Utrecht en omgeving hadden tegen hun vrouw gezegd dat ze bij Henk gingen kijken, en dat ze niet precies konden zeggen hoe laat het zou worden. Jammer dat er op Google geen afbeeldingen te vinden zijn van deze straat op zo'n nacht. Voetbal is goed voor de economie, zeggen ze. Vast beter als de uitslag 4-1 is dan 0-0!

Zaterdag wordt het kijken bij mij. Ik moet ineens hoognodig een nieuwe lcd-televisie.

Geen opmerkingen: