donderdag 6 november 2008

Vanitas (4)

U dacht natuurlijk: wanneer komen ze weer, en u had gelijk: het was hoog tijd. De vierde in de reeks. De laatste keer was het hoogzomer en fotografeerde Hani501 ons in flatteus filterend zonlicht, nu zijn het mistige dagen. Grijs licht.

Frances en groom zijn verhuisd naar een casco woning alwaar ze hun prille huwelijksgeluk beleven op een luchtbed. Zullen we de foto in jullie nieuwe huis maken, vroeg ik, voor de achtergrond, want casco is léég, dacht ik. Nou mooi niet. Ik snap niet hoe ze het kunnen. Frances werkt in/op een leunstoeltje naast het luchtbed. En groom bouwt en bouwt en bouwt. De badkamer is klaar met daarin een verwarmde spiegel die niet beslaat als je doucht. Daar heb je wat aan!

Er is een noodkeuken met een kraan en nu heeft iets van heating de voorrang. Verder werkt hij aan de leidingen. Er zijn heel veel leidingen die aangelegd willen worden. Overal uit het plafond hangen dragen. En verder staat de hele kamer vol bouwmateriaal. Heel ongelofelijk dat mensen daar maanden in kunnen leven. Ik zou gék worden. Maar Frances niet. Zij glimlacht.

Eerdere afleveringen: Bond Girl; Et Omnia Vanitas; Vanitas vanitatis (revisited);

Geen opmerkingen: